2008-08-02

Åhus

Hemfärd från Köpenhamn mot Sverige nästa eftermiddag för besök i Åhus. Vi blir förevisade den omtalade glassbåten och åt varsin enorm glasstrut som smälte undan så fort att vi inte hann med. Glassen var doppat i varm choklad och solvärmen var hög. Vi bar oss åt som nybörjare i glassätarkonsten, glass som droppade, choklad i halva ansiktet och snabba surplande attacker på glassen som ständigt på ett nytt ställe hotade rinna ner över kläder och glasskioskens möbler. Men vi klarade av det och var mätta så det räckte hela eftermiddagen. Åhusstranden var fantastisk och den enorma värmen gjorde att vattentemperaturen ökade från 14 grader den dag vi åkte till Köpenhamn, till 21 grader den dag vi åkte igen.
Vi fick se mycket av Åhus, småbutikerna i centrum, Åhusbryggan med alla namn ingraverade, flera vändor till stranden och god mat i kvällsolen på stugverandan.
På onsdagen kopplar vi på husvagnen och drar vidare och tackar för trevlig Åhusvisit. Ett mellanstick i Kivik för att köpa god äppelcider som vi blivit bjudna på i Åhusstugan, som smakade mer.
Sen fortsätter vi vidare mot Österlen och kommer fram till Strandskogens camping framåt kvällen.

Inga kommentarer: